Turkkiin julistettiin päivän mittainen suruaika, kun Istanbulin pommi-iskussa kuoli lauantaina 38 ihmistä. Loukkaantuneiden määrä on jo yli 150 henkilöä. Syyttävä sormi osoittaa kurdijärjestö PKK:n suuntaan, jota kuitenkaan ei ole vielä vahvistettu tekijäksi. Mikä oli se viesti, joka iskulla haluttiin välittää erityisesti turvallisuusviranomaisille, sillä teon seurauksena kuoli 30 poliisia?

***

Imatralla kuoli kolme henkilöä nuoren ihmisen ammuttua heidät yllättäen viikonloppuyönä ravintolan oven eteen. Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan näyttäisi siltä, että uhrit valittiin ihan sattumanvaraisesti. Tekijä on vangittu, eikä hän tehnyt vastarintaa, kun hänet pidätettiin. Toistaiseksi hän ei ole puhunut kuulustelijoilleen mitään. Vaikka surmiin ei uskota liittyvän ideologisia motiiveja, haluan kysyä, minkä viestin tekijä halusi teoillaan antaa?

***

Kaikki mediat puhuvat Saara Aallosta. Hän on esiintymisellään valanut uskoa ihmisiin ja rohkaissut kaikkia pitämään kiinni omista unelmistaan. Hän on tehnyt järkyttävän määrän työtä päästäkseen siihen pisteeseen, missä on nyt. Hän on saanut niskaansa myös negatiivista palautetta, mutta miten hän käsittelee sitä? Hän sanoo heillekin: unelmoikaa isosti! Tehkää asioita, joista nautitte, saatte juuri sen, mitä ansaitsette. Minkä viestin Saara antaa X-Factoria seuraaville?

***

Minä järjestin pikkusiskolleni syntymäpäivät. Kuuntelin hänen toiveitaan ja sain vapaat kädet suunnitteluun. Aloitimme aamumme avantouinnilla ja päivään sisältyi monia muitakin pieniä suuria yllätyksiä. Ilta huipentui Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuteen Norvajärven koululle, joka on meille molemmille rakas paikka. Yllätyksenä myös isämme lauloi tuossa tilaisuudessa. Mitä minä juuri tällaisilla syntymäpäivillä halusin viestiä?

Viestintä ja toiminta ovat yhä tiukemmin yhtä. Siitäkin huolimatta, että toimintaa ei välttämättä aina ole tarkoitettu viestinnäksi. Välitämme joka tapauksessa viestiä toiminnallamme. Minkälaista viestiä minä välitän itsestäni tai työnantajastani?

Kuva: Kaisa Sirén

Olen julkaissut täällä Saivo -sivulla jo kahden vuoden ajan joka maanantaiaamu uuden blogikirjoituksen. Minkä viestin välitän toimimalla juuri näin? Sinulla, rakas lukija, on siitä jo joku käsitys. Olen halunnut välittää viestiä siitä, että kirjoittaminen on minulle tärkeää. Se on minulle tapa jäsennellä ajatuksiani, tapa oppia uutta ja tapa puhua minulle tärkeistä asioista. Sinä Saivon blogin lukija olet tärkeällä paikalla. Rohkaisemassa, kannustamassa, antamassa palautetta ja ohjaamassa minua eteenpäin. Teko on viesti ja viesti on teko.

Suosittelen