Olen saanut kunnian olla mukana käynnistämässä mummomuskaritoimintaa Rovaniemellä. Olen vetänyt ikäihmisille muskarimaisia toiminnallisia tuokioita, kun eräs osallistuja totesi, että ”minäkin haluan sitten mummona tulla muskariin”. Siitä se ajatus sitten lähti. Mummona muskariin – mummomuskariin!

Siinä samassa keskustelimme myös nimestä. Heti alusta saakka oli selvää, että papat ja vaaritkin saisivat osallistua, mutta että mummomuskari on niin hauska nimi, että mummot itse halusivat säilyttää sen. Mummomuskariin saisivat tulla kaikki, joille mummous on sydämen asenne. Lapsia saati lapsenlapsia ei edellytetä, ainoastaan edellytetään ”mummomaista olemusta” ja avointa mieltä.

Siltä istumalta aloitin mummomuskaritoiminnan Rovaniemen seurakunnassa. Ikäihmisten kohtaamispaikassa Helmikammarissa mummomuskari on ollut yksi vaihtoehto kokoontua yhteen laulamaan ja soittamaan, nauramaan ja kohtaamaan. Olen jatkanut mummomuskaria, vaikka työskentelenkin tätä nykyä viestinnän parissa.

Mummojen kanssa voi toden totta tehdä muskarissa vaikka mitä! Mummojen kehosta saadaan monenlaisia ääniä vaikkapa taputtamalla, rummuttamalla, rapsuttamalla ja silittämällä. Mummojen silmät loistavat, kun he kuulevat rakkaita, tuttuja sävelmiä ja mummoilla on melkoinen tarinoiden aarreaitta sydämessään.

Rovaniemen Neuvokkaan toiminnanjohtaja Suvimaria Saarenpää kirjoitti Sykettä syksyyn -tapahtumasta Uusi Rovaniemi -lehteen 29.8.2015
Rovaniemen Neuvokkaan toiminnanjohtaja Suvimaria Saarenpää kirjoitti Sykettä syksyyn -tapahtumasta Uusi Rovaniemi -lehteen 29.8.2015

Musiikin merkitys ihmisen hyvinvoinnille on kiistaton. Se on ainutlaatuinen mielen ja ruumiin hoitokeino, se on rikas ja monipuolinen virike, joka aktivoi aivoja. Oli mahtavaa saada olla mukana Sykettä Syksyyn -tapahtumassa, jossa sain vetää maailman suurimman mummomuskarin! Kiitos, mummot! Teissä on energiaa!

Jos Hulda-mummoni vielä eläisi, hän varmasti haluaisi mukaan mummomuskariin!

Suosittelen